subsidiënten | colofon

Tagcloud: UIT / AAN

Rob te Riet fotografeert Badgast

actueel | 2009-11-23 11:38:37

foto's Rob te Riet

wethouder Norder plaatst 1e zeecontainer op Fast

actueel | 2011-07-17 14:30:39

 

Op 26 mei plaatst wethouder Bouwen en Wonen Marnix Norder de 1e zeecontainer op Fast.

Ik wil met je naar Badgast

actueel | 2009-06-01 09:32:27

De 1e flyer wordt verspreid.

 

juni 2009

Badgast

actueel | 2009-05-22 08:27:57

Terwijl de hele kust onderwerp is van grootschalige veranderingen spelen kunst en cultuur daar nog nauwelijks een rol in. Satellietgroep wil dat veranderen en realiseert het nieuwe project BADGAST, de cultuur container aan zee. Daar gaan kunstenaars en wetenschappers, vanuit hun passie voor de zee, projecten ontwikkelen en presenteren. Wij streven ernaar met de internationale programmering van BADGAST een bijdrage te leveren aan het culturele klimaat aan de kust en de actuele gebiedsontwikkeling aan/in zee. Het project loopt voorlopig tot 31 december 2010.

De vorm van het gastenverblijf is een door Refunc verbouwde zeecontainer. BADGAST komt bovenop een container die als werkplaats functioneert. De locatie is op FAST, het nieuwe surfdorp aan de Strandweg 3 op de boulevard van Scheveningen.

 

URBAN BEACH COMMUNITY/FAST

Strandweg 3, Scheveningen vormt het scharnierpunt van haven en boulevard, waar wonen en werken zich mengt met recreëren en flaneren. Stoer en frivool ontmoeten elkaar en verbeelden daarmee de uitersten die dit specifieke kustgebied kenmerken.

In samenwerking met FAST ontstaat een nieuwe urban beach community. FAST richt zich op surfers en creatieven in de meest brede betekenis. FAST wordt gebouwd met zeecontainers.

Wij beschouwen dit als een uitermate uitdagende locatie voor onze artists in residence als ‘zee’werkplaats. BADGAST neemt daarmee een geheel eigen positie in. Wisselwerking tussen BADGAST en FAST is ondermeer de projectie van werk en films.

S.MAG - Sea Magazine

actueel | 2008-06-02 14:45:10

S.MAG is een nieuw tijdschrift voor kunst en cultuur aan/in zee.
S.MAG wordt door kunstenaarsinitiatief Satellietgroep samengesteld met bijdragen van kunstenaars, ontwerpers, architecten en wetenschappers die een passie voor de zee delen. S.MAG is voor liefhebbers.

Je kan S.MAG1 het Zeedelijk (5 euro) en S.MAG2 Geen zee/No sea (10 euro) nu bestellen | smag@satellietgroep.nl 

S.MAG levert een wezenlijke bijdrage aan de kunst door er onderdeel van te zijn.

Het enige format van S.MAG is de zee. Ieder nummer wordt samengesteld in samenwerking met andere gastredacteuren, met bijdragen op verzoek of door open deelname door wisselende (internationale) kunstenaars, wetenschappers, ontwerpers en architecten, als podium rond een thema dat actueel, toekomstgericht of juist historisch is, maar altijd de zee benadert vanuit het cultureel perspectief. De vormgeving is deel van deze dynamische benadering en dus steeds anders.

Een magazine over kunst en cultuur aan/in zee is uniek. De meeste tijdschriften zijn discipline gericht (bv architectuur of beeldende kunst of landschapsarchitectuur).
S.MAG onderscheid zich door haar transdisciplinaire benadering en onderzoekt een heel specifiek terrein, nl de culturele betekenis van de zee.

<< < Pagina 15 van 16 > >>
bg4.jpg
artist scheveningen water was from artists zandmotor zee art research badgast project sea with coastal cultural new satellietgroep dat