subsidiënten | colofon

Tagcloud: UIT / AAN

Sjaak Langenberg & Rosé de Beer @Badgast

badgast | 2010-03-08 10:57:58

Nothing but the sea between us


Sjaak Langenberg en Rosé de Beer gaan in maart op zoek naar overzeese verbindingen tussen Scheveningen en Great Yarmouth. Op zondagmiddag 28 maart presenteren ze hun bevindingen in verhaalvorm.
Aanvang: 14 uur. Locatie: BADGAST @ FAST, Strandweg 1a, aan de boulevard van Scheveningen bij de haven.

Meer

Vesta Kroese @Badgast

badgast | 2010-01-28 11:44:06

In februari onderzoekt architect Vesta Kroese zeezicht in de stad.

Presentatie: 7 maart 14 uur.

Locatie: BADGAST @ FAST, Strandweg 1a, aan de boulevard van Scheveningen bij de haven. Kledingadvies: outdoor.

concept zeezichtkaart Vesta Kroese

Architect Vesta Kroese onderzoekt zeezicht in de stad, met als doel een nieuwe (of juist bestaande) verbinding vanuit de stad bloot te leggen met de zee. Over tijdelijke zeecafé's op zolders bij Hagenaars thuis en in kantoren: een nieuw Haags panorama?
Met André Dekker van Observatorium over verlangen naar de zee en een expeditie naar en op de vuurtoren van Scheveningen. Met dank aan Muzee.

www.vestakroese.nl

Toelichting op het projectvoorstel Zeezicht in de stad:

Als je rondloopt door Den Haag – wereldstad aan zee – proef je de nabijheid van de zee, een zilte prikkelende smaak op je papillen, je voelt de wind door je haren, je ziet open gewaaide luchten, je hoort krijsende meeuwen. Verwonderd kijk je omhoog naar de gebouwen en vraagt je af of je boven de zee kan zien…
Precies die verwondering is sterk aan het voorstel van Vesta. Kunstenaars richten je blik op een andere manier, waardoor de wereld om je heen niet verandert, maar je perceptie van die wereld wel. In je dagelijkse realiteit ontstaat een lichte verschuiving, haast surrealistisch, een beetje vervreemdende sensatie waardoor diezelfde wereld van even tevoren nooit meer dezelfde is.
Je weet dat Den Haag aan zee ligt, maar hoe vaak ga je werkelijk naar de zee? Wat doet het met je, die nabijheid van de zee? Roept het verlangen op, een ontsnappingsmogelijkheid naar een open horizon? Kan je dat verlangen tastbaar en ervaarbaar maken? Ik denk het wel, en Vesta biedt ons daar de mogelijkheid voor. Het idee van ontmoetingsplekken hoog in de stedelijke ruimte met zicht op  die eindeloze ruimte die de zee ons biedt kan je aanzetten tot beschouwingen, filosoferen over relativiteit, kwetsbaarheid misschien. Ervaringen die je kan delen met je mede-ontdekkingsreizigers of waar je stil van wordt. Hongerig misschien ook naar meer: hoe kijk je naar de stad als je naar boven en naar de zee kijkt? Kunnen we daar onze stad op inrichten? Het voorstel van Vesta opent nieuwe mogelijkheden naar een meer sensitieve benadering van onze leefwereld.
tekst: Jacqueline Heerema

Simone Knaapen @Badgast

badgast | 2009-12-18 17:04:39

Simone Knaapen is cultuursocioloog en doet onderzoek naar de surfcultuur in Nederland voor haar boek: Gekken!? Golfsurfen in Nederland. www.simoneknaapen.nl

Foto: Rob te Riet

Simone: "Surfen in Nederland is niet cool. Het is koud. Is een Nederlandse surfer hot of is hij gek?!
Gekken?! is een boek over passie en positiviteit,  doorzettingsvermogen en geduld. Het staat bol van verhalen over bizarre ontberingen, kameraadschap, het leven on the road en dromen over perfecte golven. Het is verplichte kost voor iedereen die bij golfsurfen denkt “je ligt daar maar te peddelen en te wachten op een golf”.
Ook voor iedere niet-surfer met een surfende partner, zoon of dochter of vrienden is Gekken?! een must. Gekken?! geeft de lezer een inkijkje in de belevingswereld van de surfer.  Na het lezen begrijp je waarom hij/zij alles uit handen laat vallen als er goede surf is en waarom vakanties alleen nog doorgebracht kunnen worden op plaatsen waar gesurft kan worden.
Voor de (beginnende) surfer biedt Gekken?! een schat aan informatie en tips. Gekken?! is het eerste Nederlandse boek over golfsurfen."

Op donderdag 19 november presenteren we in de cinema aan zee: Van wie is de zee? deel 2: de sociale impact van surfen. Het programma is samengesteld met BADGAST Simone Knaapen. Het begint met een exclusieve, korte film met de eerste bewegende beelden van surfen in Scheveningen. Naast sociale, politieke en commerciële dimensies toont het programma ook het beschermen van de zee, het landschap en de surfspots, en raakt kort aan het gevoelige 'localism'. Zie verder voor het programma: cinema aan zee.

Rana ElNemr @Badgast

badgast | 2009-11-21 10:32:41

Op zondagmiddag 25 oktober presenteert fotografe Rana El Nemr (Egypte) het resultaat van haar onderzoek voor BADGAST - cultuurcontainer aan zee: 'Coastline II: Locating Encounters'. Namens Rana nodigt Satellietgroep je van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.
Coastline II:   Locating Encounters



Foto: Rana ElNemr - Locating Encounters

Rana: "Within frames of the expected, the planned, and the wished for, the coast’s habitants & frequenters contemplate familiar spaces, facilities & displays, questioning connections, disconnections & reconnections. Between accommodating, known by means of the sea, and a relocating & repositioning contact zone, sea-land communication modes & intensities are altered, engagement possibilities reconstructed, and economic opportunities are shifted.“Locating Encounters” is a photo & text installation, that constructs a future imaginary coastal zone, as clear or as vague as it may exist in drawings, in photos, in promises, in conversations or in minds."

Refunc bouwt Badgast

badgast | 2009-09-01 12:40:47

Yes... het is zover! De eerste presentatie in en over BADGAST, cultuur container aan zee.
Op 11 september 2009 zullen de recycle-architecten van Refunc zichzelf en de bouw van BADGAST presenteren. Namens Refunc nodigt Satellietgroep je van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

www.refunc.nl

bouw BADGAST: beelden Refunc:

<< < Pagina 10 van 11 > >>
bg2.jpg
badgast dat cultural project zandmotor research sea coastal scheveningen water from artist art artists zee satellietgroep with was new