subsidiënten | colofon

Tagcloud: UIT / AAN

Preview NWTS-NLTR400 in Nieuw Dakota NDSM Amsterdam

| 2012-07-06 12:56:28

Zaterdag 7 juli 17-19 u:
Preview 'Now Wakes The Sea -NLTR400' in Nieuw Dakota NDSM Amsterdam

Tentoonstelling 'Turkse Pioniers' Nieuw Dakota open van 11:00-17:00, toegang gratis.
Verzamelen om 17:00 bij Nieuw Dakota voor de screening van NWTS, start om 17:15-19:00, toegang gratis. Mogelijkheid om bij PLLEK een maaltijd te nuttigen na afloop van het screeningsprogramma.

 
Satellietgroep organiseert op 7 juli in samenwerking met Nieuw Dakota een screeningsavond op de NDSM werf in Amsterdam. De screening sluit in onderwerp aan bij de huidige expositie in Nieuw-Dakota, 'Turkse Pioniers' door het Amsterdam Museum. In de tentoonstelling 'Turkse Pioniers' wordt door middel van fotografie en film het verhaal verteld van de eerste generatie jonge mannen die in de jaren zestig vanuit Turkije naar Amsterdam migreerden.
Tijdens de screening zal ondermeer de korte video 'Haznedar Usta' (onderdeel van het project Hidrellez, 2009) door Marielle Videler en Maurice Bogaert worden getoond, en de film 'Ekumenopolis' van Imre Azem. Ekumenopolis is een kritische documentaire over de groei van Istanbul en de ecologische problemen die dit met zich meebrengt. Hoe kan een stad omgaan met een explosieve groei aan nieuwkomers?
 
Na het filmprogramma kan er aansluitend een maaltijd genuttigd worden bij restaurant PLLEK aan het stadsstrand. PLLEK is een restaurant opgebouwd uit zeecontainers. Ook voorafgaand aan de screening is het heerlijk toeven met een drankje op het stadsstrand op de NDSM werf.  
www.nieuwdakota.nl | www.pllek.nl
 
Routebeschrijving naar Nieuw Dakota en NDSM:
Vanaf het Centraal Station Amsterdam: loop naar de Ruyterkade aan de achterzijde van het station naar rivier het IJ. Neem het meest linker pontje naar de NDSM-werf. (veerdienst 906). Bij aankomst op de werf rechtsaf de Van Riemsdijkweg op, hier ziet u Nieuw-Dakota.
 

bg1.jpg
research zandmotor project was coastal scheveningen water cultural artist from dat new badgast art satellietgroep sea zee artists with