subsidiënten | colofon

Tagcloud: UIT / AAN

'Op Scheveningen'

| 2011-12-16 20:24:38

Onderzoek naar de identiteit van Scheveningen en de invloed van de zee op wonen, werken en recreëren 'OP SCHEVENINGEN'.
Satellietgroep heeft in woningbouwcorperatie Vestia Den Haag Scheveningen een bijzondere partner gevonden: in dit onderzoek is onze culturele benadering van de zee samen gekomen met het maatschappelijk engagement van een grote woningbouwcoöperatie met veel woningen aan de kust in Scheveningen voor ca. 5000 bewoners. Scheveningen staat voor veel veranderingen en masterplannen met nieuwbouw, verbouw en sloop, maar het hoe en waarom ontbreekt.Satellietgroep heeft dat onderzocht.

Satellietgroep heeft onderzoek verricht naar de identiteit en beeldvorming van Scheveningen in relatie tot de invloed van de zee op wonen, werken en recreëren op Scheveningen.
Het onderzoek is gepresenteerd tijdens een stakeholdersbijeenkomst met ondermeer: vertegenwoordigers van de gemeente Den Haag, diensten DSO en Cultuur, Marketing Den Haag, Marketing Scheveningen, Vereniging van Strandexploitanten, Stroom, Circustheater, Museum Beelden aan Zee, Haags Historisch Museum, bewonersorganisaties, Muzee Scheveningen, Bibliotheek Scheveningen, Visafslag, Fonds 1818.
Moderator: Eric Dil, verandermanager ministerie OCW, op dat moment gedetacheerd bij als programmama- nager Erfgoed en Ruimte, Erfgoed Nederland.

Talks @ BADGAST

| 2011-12-16 20:24:15

Satellietgroep nodigt inspirerende dromers. denkers en bouwers uit om lezingen te geven over hun visionaire projecten.
Voor het programma zie deze website: Talks @ Sea
Talk in 2010: Wipke Iwersen ihkv het programma van gastcurator Channa Boon.
Talks in 2011: Filip Jonker, Theo Jansen, Marten Winters, Esther Polak, Ivar van Bekkum ism afdeling ArtScience KABK.

Cinema aan zee @ BADGAST

projecten | 2010-09-03 17:47:03

English text below

In de openluchtcinema aan zee tonen we films over de zee. Satellietgroep nodigt gastcuratoren uit om vanuit hun passie voor de zee een speciaal filmprogramma samen te stellen over de zee.
Locatie: BADGAST @ FAST, Strandweg 1a, aan de boulevard van Scheveningen bij de haven.
Aanvang filmvertoningen: zonsondergang
Voor het programma zie deze website: Cinema@ Sea
Gastcuratoren Cinema in 2010: Maarten de Kroon, Channa Boon.
Gastcurator cinema in 2011: David Horvitz (USA).
 

Meer

BADGAST

projecten | 2010-09-02 17:27:23

English text below

BADGAST is een artist in residence aan de Noordzeekust waar de Satellietgroep kunstenaars, ontwerpers, (landschaps)architecten en wetenschappers uitnodigt om werk en onderzoek te doen naar de culturele, innovatieve en duurzame betekenis van de zee, in de context van kustgebiedontwikkeling. Het gastenverblijf wordt aangeboden voor een periode van maximaal vier weken. De werkperiode wordt afgesloten met een publieke presentatie.
De vorm van het gastenverblijf is een door recycle-architecten Refunc verbouwde zeecontainer met als titel ‘vensters op zee’. BADGAST staat bovenop een container die als werkplaats functioneert. De locatie is op FAST, het nieuwe surfdorp aan de boulevard van Scheveningen bij de haven, Den Haag.

Voor het programma zie deze website: BADGAST - AIR @ SEA

AIR in 2009: Rana ElNemr, fotograaf (Egypte); Simone Knaapen, socioloog.

AIR in 2010: Vesta Kroese, architect; Sjaak Langenberg, kunstenaar/publicist en Rosé de Beer, vorm- gevers; Bram Esser, filosoof/publicist; Andrea Kessler en Bernhard Faiss, kunstenaars, ontwerperscollectief Isebuki (Oostenrijk); Annechien Meijer, en René Jansen, voedselkun- stenaars, ism stadsbioloog Bart Achterkamp; Francois Lombarts, ontwerper; James Geurts, kunstenaar (Australie); Johanna Reiner en Johannes Hoffman, ontwerperscollectief Collabor (Oostenrijk); Ronald Boer, landschapsarchitect (NL) en Valerie Dempsey, (Schotland), Danilo Murru fotograaf (Italie) met gastspreker Jan de Graaf, stedenbouwkundige; Gemma Pauwels, installatiekunstenaar; Sieko Kloosterhuis, fotograaf en videomaker; Ibrahim Ineke, striptekenaar met gastspreker Gert Jan Pos, intendant strips Fonds BKVB.

AIR in 2011: Giuseppe Licari, kunstenaaar (Italie) en Cristina Ampatzadou, architect/urbanist (Griekenland) met gastspreker Paul de Kievit, directeur Muzee; Marielle Videler, installatiekunstenaar met gastspreker prof dr. Jos van den Broek, Universtiteit Leiden; Fabrice Schomberg, schrijver/performer (Israel); Nathalie Fixon, filmmaker en Nadine O’Garra performer (beiden uit Spanje); Jacolijn Verhoef en Aram Tanis, filmmakers, gastspreker Ineke Mahieu, kinderboekschrijver; Janine Schrijver, documentair fotograaf; Chris Dobrowolsi (UK); Frank Bloem en Edwin Deen, kunstenaars; Jan de Graaf, stedenbouwkundige; Eliane Esther Bots, filmmaker.
 

www.refunc.nl
www.fastthehague.com

Meer

Badgast - cultuurcontainer aan zee

projecten | 2009-07-10 23:04:25

Satellietgroep bouwt zomer 2009 ism recycle architecten Refunc een gastenverblijf. De locatie is aan zee; het onderwerp is de zee. Badgast biedt de mogelijkheid van culturele verdieping van het onderwerp ‘zee’ en dit publiek te maken.
Gasten worden geselecteerd op basis van hun passie voor de zee en hun eerder werk op dit terrein.

Meer

<< < Pagina 2 van 5 > >>
bg6.jpg
new water zandmotor cultural coastal from research satellietgroep dat badgast sea scheveningen zee artists artist project with was art